Omdat het soms lastig is om een hele week weg te gaan, organiseren we dit seizoen ook een aantal PowderWeekends. Er even tussenuit om drie dagen lang keihard te knallen in de poeder en vervolgens met een grote grijns weer terug naar huis te gaan!

Ben jij altijd op zoek naar de dikste poeder, maar heb je niet veel tijd, dan is dit de trip voor jou! Tijdens de PowderHunt gaan we op zoek naar de beste poederlocatie van het moment. De plek is dus helemaal afhankelijk van waar de meeste sneeuw gaat vallen, alleen de periode staat vast. Vanaf drie dagen van tevoren beslissen we pas waar we naar toe gaan, zodat je zeker weet dat bij de eerste bocht de poeder al om je oren vliegt! Meld je hier ook aan voor de Powderhunt Alert.


Locatie

De locatie is afhankelijk van waar de meeste sneeuw gaat vallen. In de week voordat de trip begint, bepalen we pas waar we naar toe gaan. Zodat we zeker weten dat we de beste poedergarantie hebben.

Als het gaat sneeuwen in de Alpen betekent dat niet dat er overal poeder gereden kan worden. Als de dump bijvoorbeeld vanuit het zuiden komt, dan is het in grote delen van Italië goed poederen, maar aan de noordkant van de Alpen hebben we dan vaak last van een warme wind die de sneeuw sneller doet smelten. Door de kennis en ervaring van onze gidsen kunnen we in de week voor vertrek voorspellen waar de beste poedergarantie te vinden is.

Sneeuwkaart


Accommodatie

De accommodatie is net als de locatie onbekend. Drie dagen voor het PowderWeekend zullen we beslissen waar we naar toe gaan en waar we verblijven. We verblijven altijd in in appartement o.b.v. logies of in een pension o.b.v. logies met ontbijt. Ook hier is een upgrade naar een hotel op aanvraag en tegen bijbetaling mogelijk.


Programma

Op donderdag (2 februari) of vrijdag (17 maart) kom je bij het hotel, na het inchecken ontmoet je 's avonds de gids om de plannen voor de komende dagen te horen. Omdat dit powderweekend maar drie dagen duurt, zullen we vanaf de eerste dag gelijk de poeder induiken. We oefenen wel kort met de lawine piepers, zoals het gebruiken en zoeken hiervan, maar alles afgewisseld met vette off-piste runs.

Indien er interesse voor is komen ’s avonds onderwerpen als kaartlezen, tochtplanning, materiaalonderhoud, sneeuw- en lawinkunde en bergweer aan bod.

Elke dag worden door de gids de beste afdalingen uitgestippeld. Indien de omstandigheden dit toelaten wordt er gebruik gemaakt van verschillende gebieden in de regio. In de meeste gebieden is het vaak maar een klein stukje hiken en dan komen we bij oneindig lange offpiste afdalingen door de ongerepte natuur en onverspoorde poedervelden. We maken tijdens de PowderHunt geen lang hikes, maar zullen vooral heel veel boarden. 

Belangrijk: Alles draait om flexibiliteit!! 
Het volledige programma is afhankelijk van de sneeuw, het weer, het niveau etc. Doordat we met de PowderWeekends de plekken op zoeken waar verse poeder valt, zullen we de afdalingen aanpassen aan de weersomstandigheden. Als het sneeuwt zoeken we de vetste treeruns op en op een bluebird powder day zetten we dikke sprays in de open poedervelden.

Gids
De berggids of snowboardgids is drie dagen aanwezig. Van vrijdag tot en met zondag in het eerste weekend van 2-5 februari en van zaterdag tot en met maandag in het weekend van 17-20 maart. De gids kiest de beste spots, zoekt de beste sneeuw en is uiteraard aanwezig om de veiligheid te waarborgen.


Niveau

Op deze bestemming kan gehiked worden met sneeuwschoenen. De omstandigheden bepalen of dit nodig is. Soms ligt het witte goud naast de piste en hebben we alleen de lift nodig. Voor sommige afdalingen moeten we wel een keer een half uurtje voor lopen, maar niet veel langer. Wel wordt verwacht dat je een hele off-piste dag op je board kan staan. 

Bij deze reis wordt toch al wat ervaring gevraagd. Korte egale hellingen tot 40 graden moeten mogelijk zijn. Ook in moeilijker terrein zoals: bomen, struiken, klonterige of harde sneeuw moet je uit de voeten kunnen. Je moet je board dus goed kunnen sturen.

Er wordt van je verwacht dat je weet om te gaan met een Backcountry uitrusting en dat je achtergrond kennis hebt van de alpine gevaren. Deze kennis heb je opgedaan tijdens andere Powderhunts, Backcountry of Freeride camps. Dit kan natuurlijk ook bij een andere organisatie zijn geweest.

Afdalen:     
< 35 graden. Terrein voor gevorderde freeriders. Er wordt een goede techniek van de rijder verwacht.

Conditie:     
Voldoende; dag achter iemand aan rijden die net iets beter is, korte hikes.

Ervaring:     
Je bent al vaker buiten de pistes geweest. Net uit het zicht van de piste, bekend en overzichtelijk terrein.

Klimmen:     
< 30 graden. Deze klim is al moeilijker en vaak al duidelijk langer. Voor de hike wordt gebruik gemaakt van sneeuwschoenen en/of vellen.

Materiaal:     
Freerideset, (telescoop)stokken, sneeuwschoenen en/of vellen, ehbo setje (tour light).

Kennis:     
Je bent op de hoogte van de basiskennis die nodig is om veilig te freeriden.


Materiaal

Hoe zit het met de snowboards?

Wanneer je zelf geen eigen materiaal hebt, is het mogelijk om bij Ripstar een snowboardset (board en bindingen) te huren. Ook is het mogelijk een deel van deze set te huren. De verhuurmaterialen zijn hoogwaardige spullen van het merk Salomon.

Salomon Sickstick

Wat houdt de backcountry uitrusting in?

Bij Ripstar kun je deze week ook een safetyset huren; dat wil zeggen een lawinepieper, een schep en een sonde. Mocht je deze uitrusting zelf al bezitten, neem deze dan vooral mee. Ripstar werkt met de splinternieuwe Ortovox 3+ lawinepiepers. Deze 3-antenne apparaten werken nog preciezer en makkelijker dan andere modellen. Verder heb je voor de PowderHunt trips sneeuwschoenen met telescoopstokken nodig. Wanneer je deze niet zelf in je bezit hebt is het mogelijk deze te huren bij Ripstar.

Avalanche Safety Set

Hoe zit het met de Lawine airbag?

Het gebruik van een lawine airbag is verplicht tijdens al onze off-piste reizen. Wanneer je deze niet zelf in je bezit hebt is het mogelijk deze te huren bij Ripstar. Ripstar werkt samen met Ortovox.

Is het dragen van bescherming verplicht?

Het dragen van een helm is verplicht. Het freeriden brengt zoveel risico’s met zich mee dat je geen maatregelen genoeg kunt nemen. Tegen meerkosten is het mogelijk om bij Ripstar een helm te huren.

Wat moet je verder zelf niet vergeten?

 • Goggle (sneeuwbril met liefst een donker en een licht glas)
 • Zonnebril (voor tijdens het hiken en op de terrasjes)
 • Zonnebrand & lipbescherming (watervast met min. factor 15)
 • Snowboardkleding (Minimaal waterkolom 5000mm en goed ademend)
 • Technisch ondergoed, muts en handschoenen
 • Vrijetijdskleding
 • Toiletspullen (evt. medicijnen)
 • Geld, legitimatie en verzekeringspasjes
 • Een kleine fotocamera, muziek en films maken je verblijf nog aangenamer!

Vervoer

Vervoer is niet inbegrepen in deze reis. Je zult zelf voor het vervoer moeten zorgen. We bemiddelen in carpoolmogelijkheden onder de geboekte deelnemers, daarvoor kun je ons een mailtje sturen aan snow@ripstar.nl

Lokaal maken we af en toe gebruik van de skibus, deze is vaak bij de prijs van de liftpas inbegrepen. Mochten we een keer een taxi regelen na een verre afdaling, dan delen we deze kosten.

Vervoer


Data & Prijzen

PowderWeekend [EUR], 2 t/m 5 februari 2017 € 495,-
PowderWeekend [EUR], 17 t/m 20 maart 2017 € 495,-

Inclusief

 • 3 dagen UIAGM berggids of snowboardgids
 • 3 overnachtingen in appartement o.b.v. logies of in pension o.b.v. logies met ontbijt
 • Theorie clinic
 • Ripstar Membership
 • Beddengoed
 • Schoonmaakkosten
 • Reisleider/fotograaf

Exlusief

 • Vervoer
 • Liftpas
 • Maaltijden
 • Reisverzekering met off-piste dekking
 • Annuleringsverzekering

Optioneel

 • Safetyset (lawinepieper, schep, sonde) € 25,-*
 • Lawine airbag € 35,-*
 • Freeride board (diverse actuele modellen) € 60,-*
 • Sneeuwschoenen en telescoopstokken € 20,-*
 • Helm € 10,-* 
 • Upgrade naar hotel of 1 persoonskamer: op aanvraag

* Verplichte uitrusting bij deze reis. Huur je dit bij ons? Dan dienen de materialen de donderdag of vrijdag voor vertrek bij ons kantoor in Amsterdam te worden opgehaald en de maandag na thuiskomst daar ook weer te worden ingeleverd. 

Boek nu 

Custom

Met een groep vrienden zelf de datum bepalen en je programma samenstellen? Kijk dan eens bij onze custom reizen. De trip wordt dan speciaal op jouw wensen afgestemd en zo een gegarandeerd succes.

Skiër?

Ben je een skiër en wil je met een bevriende groep boarders mee op één van onze reizen? Dan ben je natuurlijk welkom! Hou er alleen rekening mee dat onze gidsen op een snowboard staan. Ben je zelf op zoek naar een freeride/backcountry trip op ski's? Kijk dan eens bij Ripstar Ski Travel. Ripstar Ski biedt freeride ski reizen en backcountry ski reizen aan. 


Verzekering

Reizen en op vakantie gaan doe je voor je plezier. Daar wil je dus van genieten. Toch kan er altijd wat gebeuren. Diefstal, een ongeluk of ziekte. Het kan ons allemaal overkomen; ook op vakantie.

Mocht er toch iets vervelends gebeuren, dan ben je met een reisverzekering goed beschermd tijdens de reis en met een annuleringsverzekering wanneer u niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren.

Gaat u met ons mee off-piste? Let dan goed op dat uw reisverzekering ook off-piste met een gediplomeerde gids dekt. Wij raden de verzekeringen van de NKBV aan.

NKBV Verzekeringen